Ето 8-те причини, поради които визитните карти все още са важни:

1. Лесно предоставяне на данни за контакт

Причината визитките все още да заемат важно място в ежедневието на бизнеса е, че те доставят информация за Вашите контакти с лекота. Информацията за контакт на компанията е жизненоважна за клиентите. Чрез визитната картичка, правите достъпни всички ваши данни за контакт, като имейл адрес и телефонен номер. Получателят, може лесно да постави визитката в портфейл,  или на удобно място в офиса си.

Въпреки дигитализацията в модерния свят в който живеем, визитката заема почитно място във всеки един бизнес. Това е първото впечатление, което създавате. Ако подходите достатъчно сериозно към дизайна и посланието, което носи вашата визитка, то и потенциалните Ви клиенти ще се отнесът така към бизнеса Ви.

2. Добавяте лично отношение

Когато давате визитка, клиентите не получават просто данни за контакт върху картон. Голяма част от личния контакт, като ръкостискания, благодарности, поздравления, обмяна на информация се случва точно тогава. Тази приятелска среда, създава подходяща обстановка за добри отношения в бъдеще.

Не забравяйте обаче, че качеството на визитките има значение! Добрият дизайн и качественият материал напомнят на клиентите за Вашия професионализъм.

3. Направете бързо първо впечатление

Всеки сериозно организиран бизнес трябва да привлече вниманието на своите целеви клиенти. Все по-трудно е да направите впечатление и да задържите вниманието на клиентите или бизнес партньорите ви. Следователно, доброто първо впечатление е ключово за бизнеса Ви!

Атрактивен и добре обмисленият дизайн на визитните картички, привлича окото и създава благоприятно впечатление за бизнес. Фирмено лого, представено с вкус, детайли на фирмата, използване на правилните цветове и шрифт на марката със сигурност придават на картата професионален облик. Това прави марка разпознаваема за клиентите.

Търсите дизайн на визитка?
Помогнахме на хиляди собственици на фирми от цял ​​свят с нуждите им за дизайн на визитни картички.

4. Задължителни в някои култури

В някои култури визитните карти заемат видно място. За тях те са част от бизнес ритуалите. Например, ако правите бизнес в Хонконг, трябва да предложите своята визитка в замяна, когато някой ви даде такава.

Със сигурност ще загубите клиента, ако не предоставите визитка. По подобен начин в Япония пък, клиентите гледат качеството на хартията на вашата визитка, за да преценят, колко ефективно управлявате бизнеса си и ръководите структурите.

Помнете че при създаване на вашите визитки, е от съществено значение, Вашето лого да се вижда добре. Все пак логото и контактите ви са причината да създадете визитката на първо време!

5. Превърнете ги в инструмент за директен маркетинг

Модерна персонализирана визитка е инструмент за директен маркетинг. Докато оптимизацията за търсачки, маркетингът по имейл и други маркетингови методи, довеждат потенциални клиенти, визитките все още са по-ефективни. Това се дължи на срещата лице в лице, която съпровожда процеса.

Когато случайно срещнете потенциални клиенти без значение от това къде се намирате, включително в салоните на летищата и индустриалните конференции, просто им дайте визитка. Носете няколко винаги в джоба си, за да ги раздадете, когато ситуацията предразполага.

6. Създакте реферали

Визитките трябва да споменат, какви умения притежавате вие ​​или вашият бизнес. Даването на името на вашата фирма и данните за контакт не са достатъчни. Ако вашата визитка информира получателя за вашите допълнителни умения, това помага да създадете реферали. Лицето получател може да насочи вашия бизнес и умения към някой, който търси тези набор от умения. За това е важно, да се срещате с хора с разнообразни интереси. Те могат да насочат вашия бизнес към други.

Но първо, уверете се, че дизайнът на вашата карта е достатъчно добър, за да създаде рефералите. Затова наемете компетентния доставчик на услуги за графичен дизайн, който може да създаде желаното въздействие от дизайна. Използвайте разумно елементите от цветове, текст, изображения и лога, за да предавате ефективно съобщението на вашата марка. Ако получателят на картата е впечатлен, шансовете ви за получаване на повече препоръки се повишава.

7 Изграждане на доверие

Поради силно конкурентната пазарна среда, клиентите трябва да имат доверие в дадена компания и нейните продукти. Ако не вярват в предложенията на компания, те просто няма да купят. Визитките могат, до известна степен, да създадът това доверие.

Тъй като, при размяната/предоставянето на визитка, има голяма доза личен контакт, това помага за изграждането на доверие. Освен това. един професионален графичен дизайнер, знае как да включи цветове и елементи в дизайна на визитката, за да предизвика това доверие. Дизайн, който е добре организиран, говори добре за бизнеса.

8. Можете да ги превърнете в инстурмент за създаване на мрежа

Повечето фирми практически оперират в днешния дигитален свят. Това значително помогна за разширяването на мрежата от компании. Можете бързо да осъществите виртуален контакт със стотици хора чрез имейли и т.н. Но това елиминира шансовете да се срещнете лично с клиентите. Няма алтернатива на мрежата лице в лице, която е доказаният конвенционален метод за изграждане на взаимоотношения.

Визитките играят важна роля в създаването на възможности. Те спомагат за увеличаване на продажбите, поради силата на личните мрежи. Не забравяйте, че със солиден мрежов план, вашият бизнес може да изгради истинската идентичност на марката. Визитките помагат значително при създаването на верига от лични отношения.

И така, това са основните причини за бизнес, от всякакъв мащаб,  да използват силата на визитките за своя растеж. Но резултатите ще зависят от способността ви да проучите потенциала на визитките Ви в изграждането на вашата мрежа. Те безспорно са страхотни маркетингови инструменти, ако можете да ги направите част, от цялостния ви маркетингов план.

Ако търсите страхотни дизайнерски идеи за създаване на вашите визитки, GobbleDesign е точното място.