Доверие. Това е ключовата дума, когато развивате бизнес, било то чрез онлайн магазин или не.
Всичко, което правите. Всичко, което споделяте публично. Всичко, което присъства на Вашия онлайн магазин, е необходимо да вдъхва доверие. Именно това е общият знаменател, който обединява елементите на продаващия уеб сайт. Тази статия е за всички собственици на онлайн магазини, които искат да подобрят онлайн присъствието си и да вдъхнат повече доверие на своите потребители.

Споделяме всички важни елементи, на които си заслужава да обърнете внимание. Потенциалните Ви клиенти ги забелязват и това повлиява решението им за покупка. Затова бъдете в крак с тенденциите!

Ето 13-те стъпки, които не трябва да пренебрегвате, за да имате продаващ онлайн магазин!

# 1 Сигурност и защита:

Най-вероятно вече звучи банално, но не съществува продаващ и доверен онлайн магазин без задължителния SSL сертификат. Google обръща специално внимание на всички е-магазини, които обработват чувствителни данни (имейли, пароли, кредитни/дебитни карти, адреси, телефони) и много ясно дава да се разбере кои са защитени и кои не.

# 2 Професионален дизайн:

Технологиите толкова бързо напредват, че вече дори е трудно да имаш магазин без добър и функционален дизайн – естествено, всичко може да се обърка, ако попадне в неподходящи ръце. 94% от първото впечатление за бранда, се формира от дизайна на сайта му. 61% от потребителите смятат, че навигацията и търсачката в един онлайн магазин са най-важните му елементи.

# 3 Структура на сайта – лесна и удобна за потребителите:

Много е важно магазинът освен да „гали окото“, да има структура, която улеснява потребителите. По този параграф мнението и насоките на SEO специалист ще са Ви много ценни. Те ще Ви помогнат да структурирате оптимално всички менюта, страници, категории и подкатегории, за да бъдат удобни за ползване и SEO friendly.

# 4 Бързина на зареждане:

Скорост, скорост, скорост! Живеем в дигитална ера, при която потребителите очакват с едно премигване да видят съдържанието на Вашия сайт.

# 5 Добре оптимизирана мобилна версия:

66% от времето за онлайн пазаруване се осъществява през мобилно устройство. 40% от потребителите биха посетили сайта на конкурент, ако Вашият няма оптимизирана мобилна версия. 57% от потребителите не биха препоръчали бранд, ако сайтът му не разполага с удобна мобилна версия.

# 6 Контактна информация и качествено клиентско обслужване:

Клиентското обслужване започва с контакта. Преди да се свържат с Вас, клиентите обстойно проверяват страницата Ви за контакт и присъствието Ви в различни социални мрежи. Това, което очакват от Вас, е разгърнато присъствие

# 7 Информативни продуктови страници и категории:

А знаете ли, че причината за 64% от върнатите продукти е, че те не отговарят на продуктовите описания? (Sale Cycle) Затова и продуктовата страница е необходимо да отговаря в пълнота и обективно на всички базови и специфични въпроси на посетителите: Какво? Защо? Как? Ако не искате потребителите да гадаят за продукта, улеснете ги с най-пълна информация.

# 8 Общи условия, политики за доставка, връщане и замяна:

Наблюденията сочат, че преди да купят, потребителите проучват онлайн търговците за политиките им по връщане, замяна и доставка. Това им дава ясна представа как да процедират с поръчките си. Много често те са водени от принципа: „Всичко се случва“.

# 9 Страница „За нас“:

Стандартна страница. На пръв поглед нищо особено. Ако тя обаче е „претупана“, е възможно потребителите да не разберат Вашия бизнес.

# 10 Професионални пощи за бизнес комуникация:

Професионалната поща е задължително условие за професионална комуникация и обслужване. Всеки може да си направи поща с името на Вашия бизнес с безплатна опция. Никой обаче не може да използва името на Вашия сайт (домейна), за да Ви копира.

# 11 Гъвкави политики за доставка:

Доставките играят ключова роля при онлайн пазаруването. Представете си, че Вие и Ваш конкурент предлагате един и същи продукт. И двамата имате доставка за 5 лв., с тази разлика, че Вашият конкурент комуникира безплатна доставка при поръчка над 50 лв. Много от потребителите биха избрали по-висока стойност на количката, за да получат безплатна доставка, отколкото продукт + разходи за доставка.

# 12 Разгърнато онлайн присъствие и допълнително полезно съдържание:

Маркетингът чрез съдържание е един от най-разултатните аспекти на дигиталния маркетинг, защото ангажира и обогатява потребителите, докато развива бранда. Комуникирайте активно със своите настоящи и потенциални клиенти.

# 13 Разнообразни методи за плащане:

Неслучайно съществуват толкова много видове методи за плащане – всеки потребител си има собствени предпочитания и много често очаква Вие да сте наясно с тях. Използвайте пълния капацитет на разплащателните методи.

Имате нужда от онлайн магазин? Изпратете ни запитване и ще се свържем с Вас!

*Прочетете цялата статия ТУК!